„Община Пловдив не е спирала да работи, за да реши проблема с Рогошко шосе. Знаем какво е състоянието на пътя и разбираме недоволството на хората. Подготвяме ремонта, който ще започне през 2022 година”, заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Припомняме, че пловдивчани се организират във Фейсбук за протест заради състоянието на пътя, като дори смятат да заведат колективен иск.

Десетки пловдивчани завеждат иск срещу Общината за незабавен ремонт на Рогошко шосеЧленовете на групата обмислят и протестни действия заради отчайващото състояние на пътя

„Имахме желанието да направим цялостния ремонт на пътя през европейските програми, тъй като в тях има заделени сериозни средства за свързаност между общините. С това щяхме да спестим над 16 млн. лева, които да отидат за други проекти на града. Предвид обаче лошото състояние на пътя, което не търпи отлагане, ще започнем с наши средства първия етап”, каза Райчев.  В неговият отдел вече се работи по обществената поръчка за реконструкцията, която ще бъде отворена в началото на 2022-а година. Тя ще бъде без осигурено финансиране, като идеята е до приемането на бюджета да има избран изпълнител. Така през март може да започне ремонта, ако и Общинският съвет одобри средствата.

„Имаме готов проект, той е за 16 млн. лева и включва цялостната рехабилитация с ново пътно легло, което е подсилено заради интензивния трафик на камиони. Първият етап ще е от моста на Адата до табелата на Община Пловдив. В това число и двете отбивки към „Дунапак” и ПИМК, които са в проекта. Сумата, която е необходима е около 4 млн. лева, с която ще започнем ремонта, останалите средства ще ги  очакаме през Оперативните програми”, каза зам.-кметът по строителството.

Дърво "поникна" от шахта по най-разбития път в ПловдивАсфалт вече няма, а дупките стават все по-внушителни