Група във Фейсбук събира пловдивчани, които да заведат колективен иск срещу Общината заради състоянието на Рогошко шосе. До момента над 170 души от групата в социалната мрежа са заявили желание да се включат в иска, като той е за незабавен ремонт на входно-изходната артерия.

„След Нова година имам среща с адвокат, ще подготвя иск срещу Общината. Ще съдим Общината и в даден срок, ако не се изпълни ремонт е длъжна да ни изплати обезщетение! Затова колкото повече хора се съберем, толкова по- голямо ще е, тогава има шанс да решат да оправят пътя, а не да плащат”, пише Радост Димитров. Под поста й следват десетки коментари, че трябва да се вземат радикални мерки ,за да може градските власти да обърнат внимание на проблема, който се неглижира от години.

Има предложения и за протести със затваряне на пътя или директно пред сградата на Общината.

„ В знак на протест да определим един ден  вседмицата, през който да ходим пред Общината и да оставяме отпред всички разбити шарнири, накрайници, носачи, гуми, джанти и тн”, предлага Димитър Дойчинов.

Почти няма есен или зима, в която TrafficNews да не пуска репортаж с покъртителното състояние на пътя и редица автомобили, разбити от дупките. Обичайно след това дупките се запълват, но скоро пак се отварят.

През есента зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че ще предложи в Капиталовата програма да се заложат средства за цялостната реконструкция. Проектът е готов още от 2016 година, като с новите КСС-та, ще се нужни над 10 млн. лева. В това число влизат и отсечките към големите предприятия.

Шофьорите, станали жертва на кратерите на Рогошко: Ще съдим общината! ВИДЕОТе смятат да заведат колективен иск

Докога коли ще пукат гуми по Рогошко шосе? Кърпят спешно пътя, ще се търсят пари през 2022-аНад 10 бяха сигналите за инциденти по трасето