Всеки момент се очаква Община Пловдив да сключи договор с фирмата изпълнител за реконструкцията на ул. „Владая” и връзката й с „Марица-Юг”, обяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.  Ремонтът е свързан с голямата инвестиция на завода на БТЛ, като част от парите бяха предоставени от Министерския съвет.

Според Райчев няма хипотеза, при която заводът да бъде направен по-бързо от улицата.

„Срокът за строителството на завода е 2 години, а за пътя е около година. Дори от фирмата ни помолиха да забавим ремонта, тъй като улицата може да се амортизира от тежката техника”, обясни зам.-кмета.

Отново! Софийска фирма взе поръчка за нов път в Пловдив за 3 млн. лева след обрат в КЗК и ВАС„Парсек груп” взе по същия начин ремонтът на ул. „Владя”, както с ул. „Даме Груев”

Старт на инвестицията за 20 млн. лева в Пловдив, която ще разкрие 500 работни местаДадоха първа копка на новата производствена база на BTL Industries

Припомняме, че се проведоха две комисии за реконструкцията на улицата. При първата бе избрана „Енчевгруп”, но КЗК и ВАС отмени решението, а след това поръчката бе дадена на „Парсек груп”.

Припомняме, че поръчката бе пусната още през миналата година, като тя е за ремонта на ул. „Владая” и направата на новата й връзка с бул. „Марица – Юг”, а стойността й е 2,7 млн. лева. От тази сума 1 млн. лева са отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места.

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Също така изграждане на водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Скоро се очаква да започне и ремонтът на улиците в „Гладно поле”. Общата сума на проекта е   11 886 112.50 лева, като от тази сума 9 264 652.50 лева е безвъзмездна финансова помощ, а  2 621 460 лева е собствения принос за ВиК мрежаата.  

Целта е да бъде подобрена градската околна среда, намаляване на замърсяването на въздуха и насърчаване на мерките за намаляване на шума чрез комплексно обновяване на транспортна инфраструктура.

Предвижда се изграждане на главна и второстепенна улична мрежа с благоустрояване и оформяне на места за паркиране в рамките на пълния уличен профил, включително на пълна подземна техническа инфраструктура и зеленина за широко обществено ползване: бул. „Санкт Петербург“, ул. „Тодор Гатев“ – в участъка на ул. „Богомил“.

Предвидена реконструкция, включително разширяване на ул. „Лев Толстой“ - от ул. "Генерал Радко Димитриев" до ул. "Богомил" и изпълнение на улично озеленяване.

Ще бъде извършена рехабилитация на съществуващи улици „Богомил“ - от ул. "Лев Толстой" до бул. "Санкт Петербург", ул. „Радко Димитриев“ - от ул. "Лев Толстой" до ул. "Георги Странски", улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.