Три пъти по-скъпа ще бъде спортната зала на ЕГ „Иван Вазов” три години след първия сключен договор. Община Пловдив пусна обществена поръчка за изграждането на залата, след като предишната фирма се отказа заради поскъпването на материалите.

Новата поръчка е за 2,4 млн. лева с ДДС, като прави впечатление, че това е тройна сума на обявената през 2019 година цена. Тогава градските власти сключиха договор  за 1,1 млн. лева с ЕТ „Металик – Иван Михайлов-Елена Михайлова”. В сумата бе включена и металната конструкция, която бе направена от фирмата. Тя и Община Пловдив се разбраха да прекратят договора, като бъдат платени 240 000 лева. Те са за конструкцията, която остава  за Община Пловдив и ще бъде дадена на новата фирма, която бъде избрана за дейностите.

Така излиза, че всички останали дейности по спортната зала през 2019 година е трябвало да струват 860 00 лева с ДДС, сега сумата е тройна – 2,4 млн. лева с ДДС.

Зам.-кметът по спорт Георги Титюков заяви, че тази сума се е получила от новите количествено-стойностни сметки. Цената е прогнозна, като фирми могат да дадат и по-ниски оферти.

Местоположението на обекта е в двора на ЕГ „Иван Вазов“, като новопроектираната сграда се състои от многофункционална спортна зала за физически занимания и игри с комбинирано игрище за баскетбол и волейбол със светла площ 885,33 кв.м, както и помощни помещения.

Към залата са проектирани съблекални с гардероби: мъже и жени. В проекта са предвидени 194-ма посетители на три реда седалки и четири места за хора с увреждания – общо 199-ма посетители. Между училището и новата многофункционална зала се предвижда топлата връзка.