Залата за танци на спорен клуб Самодива влезе в списъците с нарушители на НАП-Пловдив. Това е вторият обект на едноименното сдружение, засегнат при проверка на служители от териториалното поделение на приходната агенция. При нея са констатирани нарушения, заради които залата им по танци на ул. „Никола Чернишевски“ 9 подлежи на запечатване.

Припомняме, че сдружението „Спортен клуб Самодива“ е представлявано от Диана Станчева и Даниела Трендафилова. То се занимава с преподаване на спортна аеробика, акробатични и спортни танци и цялостна физическата подготовка и култура на деца, подрастващи и възрастни хора. Извършва се и търговия със спортни стоки и сценични костюми.

Залата им в район "Южен", която попадна в списъка с нарушители преди седмица, бе ремонтирана с помощна на Община Пловдив.

Спортен клуб в Пловдив влезе в списъка с нарушители на НАП, подлежи на запечатванеПриходната агенцията заплаши със същата принудителна мярка четири дребни търговци в пловдивско село

Не се посочва какво е нарушението, открито при „Самодива“, заради което може да бъде наложена принудителната административна мярка „Запечатване" за срок от 14 дни до месец. По закон най-честата причина за този санкция са нередности като – неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Пред опасността за бъде затворена е и пицария на „Амераго“ в Пловдив. Обектът на ул. „Александър Стамболийски“ 131 е регистриран на дружеството „Америго 13“ ЕООД.  Негов собственик е Николай Лапунов, свързан още и с фирмата – „Еволюшън 23“ ООД.

Сред обектите нарушители е попаднал още магазин на парфюми на ул. „Пещерско шосе“ 36. Обектът е собственост на Джанер Азиз Джансу, собственик на дружеството „Старт 3 – 2017“ ЕООД. 

Салон за красота на бул. „Марица- Север“ също може да бъде запечатан заради нарушения в данъчните изисквания. Студиото MOOD е регистрирано под фирмата „Мууд Академи“ ООД. Съдружници с равни дялове са Таня Георгиева и Спасимира Кокидова.

Още няколко обекта за търговия със стоки са били проверени от служители на НАП-Пловдив. С актове са се сдобили два магазина. Единият е за плодове и зеленчуци на ул. „Христо Чернопеев“. Той се стопанисва от „Стелиана“ ДГ ЕООД на Стелиана Георгиева. Другият магазин е на „Христо Ботев“ 114 и регистриран на фирма, собственост на Таня и Силвия Статева.

Нарушение е открито и в кафе-магазин на ул. „Крумово“ 18 в Аджисан махала. Негови собственици са Сашо и Айтен Папазови, които са съдружници в две фирми – „Мони 1972“ ООД и „Канарче“ ООД