Млади, смели и усмихнати. Такива бяха абитуриентите, които изпратиха 12 години училищен живот днес в Пловдив. Пред хотел Санкт Петербург се събраха хиляди хора, за да гледат зрелищното шоу, което абитуриентите си спретнаха.

Зрелостниците от три училища ще се съберат малко по-късно в хотела, за да отпразнуват завършването си. Това са ПГ по хранителни технологии и техника, механото и СУ Никола Вапцаров.

„Изпращаме тези 12 години от нашия живот с малко тъга, но и много вълнение. Матурите ни преминаха успешно и сега сме насочили поглед към бъдещето си. Притеснени сме, защото безгрижието си отива и сега ще трябва да влезем в живота на зрелите”, каза пред TrafficNews Веселина Димитрова от ОУ "Никола Вапцаров". Тя допълни, че вече е избрала по какъв път ще продължи образованието си, и със сигурност ще остане в България, по-специално в Пловдив.

Тазгодишните модни тенденции облякоха дамите в дълги рокли. Акцентът в тях беше тюла и пайетите. Абитуриентките на 2022 година заложиха на предимно топли цветове за своите рокли като най-често срещаните бяха бледорозово, светло лилаво и пепел от рози. Друго модно решение, което се открояваше тази година, беше черният цвят.

Мъжете, от своя страна, заложиха на семплия стил ,като се довериха на класически цветове като синьо, зелено, бордо и тъмнолилаво. При по-голямата част от младежите присъстваше и доброто старо сако.

На фона на семплия стил ,на който някои бяха заложили, други се появиха с доста екстравагантни облекла и превози. Едни от най-колоритните бяха на две дами, избрали да ги докара тир. Други две абитуриетки дойдоха с кола, покрита изцяло с розови балони. Както винаги, голямо шоу направиха и мотористите, които вдигнаха много шум и пилиха гуми.

Галерия: