Районен съд – Пловдив от днес има ново попълнение.

На официална церемония към състава на съда се присъедини съдия Величка Запрянова и подписа Акт за встъпване в длъжност. Съдия Запрянова е назначена на длъжност „Съдия“ в Районен съд – Пловдив с Решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Председателят на РС – Пловдив г-н Иван Калибацев я приветства с „Добре дошла“ в редиците на съда и й пожела успехи и удовлетворение при изпълнение на служебните й задължения.

Събитието се проведе в присъствието на Зам.председателя на Окръжен съд – Пловдив г-жа Миглена Площакова и съдии от състава на Районен съд – Пловдив, които поздравиха най-новия член в съдийския колектив и й пожелаха здраве и много професионални успехи. Тя от своя страна благодари за топлото посрещане и изрази удовлетворение, че ще правораздава в Районен съд – Пловдив.

Съдия Запрянова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ гр.Пловдив през 2006 г.  Започва професионалната си кариера като юрисконсулт и адвокат и като такава работи за периода от 2007 г. до 2016 г.  От началото на 2017 г. продължава кариерата си като съдебен помощник в Апелативен съд - Пловдив, а от 2021 г. е „мл.съдия“ в Окръжен съд – Пловдив, където е работила до настоящия момент. От днес вече е част от редиците на Районен съд  - Пловдив и ще правораздава в Гражданско отделение.