10 дни, след като при изкопни работи, свлачище "изяде" част от  ул. "Константин Стоилов", изкопните работи продължават, а камиони изнасят големи количества земна маса. Изкопът за строежа е "отхапал"  около 2 метра в дълбочина от една от последно ремонтираните улици в Капана. Строежът, провокирал свлачището,  започна през есента на 2023 година, след като 100 -годишната къща, която бе на същото място, бе съборена. По проект там трябва да бъде издигната 4 - етажна жилищна сграда.

Живеещи в съседни сгради са подали сигнали до общината, в който изразяват опасения, че изкопните работи могат да компрометират основите на техните къщи. 

От район "Централен" са изпратили проверка на място и са направили предписания. Към този момент няма съставени актове на инвеститора или на строителната фирма.

"Във връзка със сигнал от граждани районната администрация е извършила многократни проверки на обекта, в следствие на което са дадени предписания на надзорната фирма и строителя. На място служителите са констатирали свличане на земна маса в тротоарната настилка, както и необходимост от обезопасяване и укрепване на прилежащите съседни сгради. Извършена е и проверка вътре в сградите на засегнатите имоти. В момента инвеститорът работи по предписанията" е коментарът от район "Централен". 

Към момента не е ясно кога ще бъде възстановена пътната настилка. 

В града на новите Медичи: Строеж на сграда срути тротоар на улица в КапанаПочти половината от ул. "Константин Стоилов" срещу "Читалнята" липсва