Съдебният експерт Веса Ризова /79/ е жената, която почина, след като бе блъсната на пешеходна пътека на бул. "България" в Пловдив, научи TrafficNews. 

Инцидентът стана около 9:00 ч. на 20 февруари, когато лек автомобил „Мерцедес“ отнема предимството и блъска пешеходката. Пострадалата бе транспортирана в болница от екип на спешна медицинска помощ с опасност за живота. Нейните наранявания обаче са били множество, имала е и тежка черепно-мозъчна травма. Същият ден вечерта тя издъхва в болницата без да дойде в съзнание. 

Ризова е строителен техник, дългогодишен експерт към пловдивския съд по дела, касаещи имотни въпроси. До последно е работила и като оценител на недвижими имоти. 

Пробите за алкохол и наркотици на 45-годишният Иван Сотиров, който е бил зад волана на колата, са отрицателни. 

По случая се води досъдебно производство. До вчера то е било в Районна прокуратура, а днес, след съмртта на жената , е прехвърлено по компетентност на Окръжна прокуратура. Наблюдаващият прокурор трябва да прецени каква мярка да поиска за водача на мерцедеса. 

Преди два дни Районният съд в Пловдив освободи под гаранция друг водач, блъснал жена на отново на пешеходна пътека и избягал. Жената е в болница с тежки травми и средна телесна повреда. Таксиметровият шофьор е бил в изпитателен срок на предишна присъда, при извършването на поредното деяние. 

Почина възрастната жена, блъсната вчера на пешеходна пътека в ПловдивТя е издъхнала снощи около 19ч.

Таксиметров шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избягаМъжът е извършил престъплението по време на течаща условна присъда