Жители на улица в Пловдив живеят без вода вече няколко дни. За това сигнализираха до TrafficNews живущи на бул. „Хаджи Димитър” в район „Западен”. Пловдивчаните разказаха, че от 27 юни са без вода, като причината е извършване на ремонта, който се точи вече близо година.

Според читателите ни причината заради която живущите в района са останали на сухо е, че служителите, които работят на място забравят да завъртят водопроводния кран, който спират, докато извършват някои от ремонтните дейности. Тръгвайки си така обаче остават десетки хора в района без вода.

Ремонтът на булеварда вече се точи близо година, макар че обещанията на изпълнителите от „София асфалт“ и „Вейл конструкции“ бяха той да е готов за 4-5 месеца.  

„В понеделник спряха водата по обяд. Съпругът ми се свърза с диспечер на ВиК Пловдив,който излезе съвестен човек и изпрати по-късно водопроводчик, който да включи крана за водата,тъй като от фирмата си бяха тръгнали без да го пуснат. Водата дойде късно вечерта, сутринта също имаше,но дотам. От обяд на 27 юни вода не е имало”, разказаха жителите.

Те допълниха, че на 28 юни вечерта са подали няколко сигнала до ВиК, като диспечерът им обяснявал, че екип търсил авария в района, но всъщност според читателите ни такава няма.

„Трябва просто да се завърти кранът, но се оказа, че нямат авариен екип. Не се издържа без вода, това е необходимост!”, коментираха гражданите. „Днес съм се свързала и с ВиК Пловдив, с управителя на фирмата изпълнител г-н Георгиев, с кмета на район „Западен”. Всички казват ,че вината не е в тях и се оправдават един с друг. С малки деца сме, има и възрастни болни хора, нужна ни е и на нас”, допълниха те.

Строителите на бул. „Хаджи Димитър" пак изчезнаха, зам.-кмет с ултиматум към тяхОт две седмици единствено работят подизпълнители по тротоарите и подземната комуникация

Освен къщите, намиращи се на самия булевард , разположените зад него домакинства също са без вода.

„Техническият беше на място и каза, че са направили муфата на тръбата, но оттам нататък били ВиК Пловдив и да търсим тях. От ВиК пък казват,че фирмата има ангажимент. Hе могат да се разберат, а потърпевшите сме ние и никой не влиза в положение”, разказаха още пловдивчаните.

Днес обаче от ВиК са на място и работят, като служители са заявили на гражданите, че до вечерта жителите ще имат вода.