Трети ден цял квартал в Пловдив е без вода. Става въпрос за квартал „Гаганица”, в който живеят над 500 души. Припомняме, че на 23 август читатели на TrafficNews сигнализираха за липсата на водоснабдяване, а в сайта на дружеството е описано, че има повреда на стоманен водопровод на бул."Васил Левски" под Моста на Ален Мак.

В продължение на няколко дни жителите в района са на сухо, а водоноски няма, заявили пред тях служители на ВиК.

Свързахме се с инженера на ВиК- Пловдив Антон Гълъбов, който заяви, че една от тръбите на стоманен водопровод е подала, а ремонтът й е сложен, като това затруднява отстраняването на аварията.

Той добави, че служителите на водното дружество работят и правят всичко възможно, за да оправят проблема и да възобновят водоподаването възможно най-скоро.

Жители в района обаче заявяват, че на място работят не повече от трима служители, което според тях не е достатъчно. В момента на място има екипи на ВиК- Пловдив, които работят по отстраняването на аварията.

Без вода са и в района на ул. "Коматевско шосе" № 91 заради авария на пожарен хидрант ул. "Ст. Стамболов" № 15, както и в град Стамболийски ул. "Родопи".

На сухо са и в селата Маноле и Болярино.

Втори ден квартал „Гаганица” в Пловдив е без водаВ момента на място има екипи на ВиК- Пловдив, които работят по отстраняването на аварията

В жегите: Цял пловдивски квартал остана на сухо заради аварияКъм този час водоснабдяването все още не е възстановено