Танцьорката Габриела Медарова, която потроши 10 коли и разби носа на момиче в Пловдив, пети ден не може да излезе от ареста. Това алармира адвокатът й Орлин Търновалийски.

По думите му 2-месечният законов срок е изтекъл в събота, но клиентката му продължавала да стои под ключ. Защитникът обмисля да отнесе въпроса до съда в Страсбург.

Търновалийски твърди, че е входирал в районната прокуратура искане за освобождаване на 21-годишната Габриела още на 11 юли. Той недоумява защо осем дни няма реакция. Първо искал да клиентката му да излезе на свобода, а после щял да мисли какво да предприема, пише 24 часа.

"Възнамерявам да сезирам някои институции", обяви юристът. От прокуратурата отговориха, че делото е изпратено по куриер на 17 юли в съда и допълниха, че спазват закона, а досъдебното производство било в срок.

Както TrafficNews.bg на делото тя възнамерява да признае, че е налетяла на студентката по хулигански подбуди. Ще приеме и фактите, събрани по случая с помлените коли.

Така има шанс процесът да приключи в един ден и да получи условна присъда, намалена с една трета заради съкратения ред на съдебното следствие.

Полицията разследва новата изцепка на Габриела, разбила носа на студентка СНИМКИПрокуратурата решава дали отново да арестуват танцьорката

Прокуратурата повдигна три обвинения на Габриела, помела 10 коли край ОазисаЗадържаха за 7