Стотици пловдивчани се поклониха пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика. Днес се навършат 149-а годишнина от обесването на Апостола на Свободата. 

На церемонията присъстваха кметът Здравко Димитров, областният управител Йордан Иванов, депутати, районни кметове, общински съветници, общественици и граждани. 

Слово пред паметника произнесе Живка Аджеларова, която е е член на Сдружение „Писалка и перо” и на Общински комитет „Васил Левски“- Пловдив. Водещ на възпоменателното честване беше актьорът от Драматичен театър Пловдив - Петър Тосков. 

В церемонията по традиция участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”. 

Преди церемонията пред паметника в 10.00 часа в храм „Св. Св. Петър и Павел“ беше отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров – председател на храм „Св. Св. Петър и Павел“. Организатори на панихидата са Петко Георгиев - родственик на Апостола и Общински комитет „Васил Левски“.