Стотици домакинства, обитаващи жилищни сгради в района на бул. "Дунав" в Пловдив цяла сутрин са без ток и вода.  Граждани сигнализираха, че от сутринта са без водоподаване и електричество. Авариите са в западната част на булеварда, където в момента тече реконструкция на пътната настилка и се полагат нови тръби. Без вода са и живеещите в Района на Захарна фабрика около училище "Димитър Димов" и по бул. "Васил Априлов". 

"Имам малко дете, не мога да го изкъпя, не мога да му стопля храната. Това е възмутително", коментира Ива Апостолова, която живее в района. Тя от сутринта е навън и не може да се върне в къщи, тъй като живее на 15 етаж в един от високите блокове на булеварда. 

В сайта на ВиК има съобщение за авария, по която в момента се работело. При изкопните работи очевидно са засегнати и кабелите на електропреносната мрежа. 

"Има повреда в кабелна линия около бул. "Дунав". В момента захранването се възстановява по други трасета и скоро електроподаването ще бъде възстановено", коментира Крум Косев от EVN.

Граждани от района обаче твърдят , че ВиК аварията е на бул. "Васил Априлов" 148 , където от неделя блика вода. "Не знаем как я отстраняват, като там в момента никой не работи! От неделя тече вода по улицата, а ние ходим жадни" възмущава се Красимир Стоянов. 

Заради липсата на електрозахранване десетки възрастни хора, които сутринта са слезли за хляб или други продукти или просто на разходка , не могат да се приберат , тъй като живеят на високите етажи, а асансьорите не работят. Майки с колички също са блокирани по градинките и не могат да се приберат. В района на кръстовището на бул. "Дунав" и "Васил Априлов" има няколко 17-етажни блока.