Все повече нараства необходимостта за незабавно възстановяване и подобрение на пътя, свързващ с. Розово с летовище Розовски вриз в община Брацигово. За това алармираха местни жители. 

Пътят е дълъг 7 километра и е в окаяно състояние, поради липсата на поддръжка и ремонт през последните 15 години. Поради това жители и летуващи в района настояват за спешен ремонт на участъка. Те са стартирали и подписка.

„Този път е ключов за летовище Розовски вриз. Той беше построен преди повече от 40 години и сега представлява опасност за местните жители и туристи. Дълбоките и големи дупки по него, липсата на обезопасителни мантинели и маркировка, както и проблемите с разстителността, едва ли са останали незабелязани от тези, които го използват редовно. Този път е не просто неудобен, но и потенциална опасност, която носи риск от инциденти и пътно-транспортни произшествия“, коментират инициаторите на подписката. 

Само за два дни са събрани вече над 400 подписа под петицията, насочена към община Брацигово, както и до народните представители и Министерство на регионалното развитие и благоустройство.