Реконструкцията на улица „Владая” и новата пътна връзка към „Марица – Юг” най-после бе стартирана. Това се случва една година след първата копка, която бе направена от кмета Здравко Димитров.

Проектът е свързан с инвестицията за 20 млн. лева за новия завод на БТЛ, а и частично с новите социални жилища на Община  Пловдив.

За последната една година изникнаха няколко проблема. Първият бе, че се наложи препроектиране  заради промяна и на входовете и изходите на завода на БТЛ. Вторият бе, че договорът с фирмата изпълнител „Парсек груп” е трябвало да бъде индексиран.  Те бяха изчистени , но се оказва, че има нов – липсваха обещаните тръби от ВиК.

Оказа се, че точно преди старта на реконструкцията излиза още  един проблем, а именно, че част от тръбите не е достатъчен за отвеждането на водите от завода. В крайна сметка реконструкцията е започнала.  От фирмата „Парсек груп” заявиха, че ще решават проблема в движение, като смятат, че до месец май 2024 година ще бъдат готови.

Договорът за ремонта на улицата бе сключен през 2021 година, като срокът бе 240 дни. На практика тя трябваше вече да е готова.  Преди анекса сумата по договора бе  2,7 млн. лева, като от тази сума 1 млн. лева бяха отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места.

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”.

Също така е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Ремонт за 3 млн. лева в Пловдив заложник на ВиК една година след първата копкаУлица „Владая” и новата пътна връзка вече трябва да е завършена, но все още дори не е стартирала