Какво се случва с реконструкцията на ул. „Владая” и новата пътна връзка към „Марица – Юг”, свързана с инвестиция за 20 млн. лева? Първата копка на обекта за над 3 млн. лева бе през юни 2022 година, но все още няма никакви дейности по него. Проектът бе свързан с инвестицията за 20 млн. лева за новия завод на БТЛ, а и частично с новите социални жилища на Община  Пловдив.

За последната една година изникнаха няколко проблема. Първият бе, че се наложи препроектиране  заради промяна и на входовете и изходите на завода на БТЛ. Вторият бе, че договорът с фирмата изпълнител „Парсек груп” е трябвало да бъде индексиран.  Те бяха изчистени , но се оказва, че има нов – ВиК – Пловдив.

От няколко дни на входа на ул. „Владая” откъм кръговото на бул. „6 септември” има табели, че улицата е затворена, като съвсем скоро това трябва да бъде факт.  Стартирането на дейностите обаче се бавят заради липсата на тръби.

По думите на управителя на фирмата изпълнител „Парсек груп” Бончо Бонев  между Община Пловдив и ВиК има споразумение за доставянето на тръбите за обекта.  Те обаче все още не са налични, а без тях не може да се започне реконструкцията. От фирмата пък не могат да закупят тръбите, защото са над 250 000 лева и не влизат в поръчката за реконструкцията. Подобна бе и ситуацията  на „Кукленско шосе”, където ВиК  - Пловдив се чакаха над две години за доставка на тръби, като това така и не се случи.

Договорът за ремонта на улицата бе сключен през 2021 година, като срокът бе 240 дни. На практика тя трябваше вече да е готова. Според Бонев след старта на дейностите ще му трябват около 7 месеца, за да завърши реконструкцията.

Преди анекса сумата по договора бе  2,7 млн. лева, като от тази сума 1 млн. лева бяха отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места.

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

 

Защо нищо не се прави по ремонт за 3 млн. лева в Пловдив 8 месеца след първата копка?Препроектиране и липса на индексация бави ремонта на ул. „Владая” в „Източен"