409 стари улични лампи ще бъдат сменени с ново LED осветление в Брестовица. Дейностите по монтаж на новото улично осветление в селото провери кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. По време на инспекцията той беше придружен от заместник-кмета Емилия Иванова.

„Брестовица е четвъртото село в общината, в което започнаха дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване на разходите за него. Получих уверение от фирмата-изпълнител, че работата ще приключи в рамките на няколко дни“, коментира кметът Павел Михайлов след проверката. Той припомни, че подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела ще бъде извършена във всички населени места по проект на общината. Дейностите започнаха от Кадиево, Марково и Първенец.

Михайлов провери как върви мащабната реконструкция на площада в Брестовица  и се срещна с хора от селото, с които обсъди важните теми за населеното място. Той ги информира, че вече е провел  среща с новия министър на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков заради проблема със заразената с манган вода в селото.

„ Представих фактите, както и извършените от Община Родопи инвестиции в нови водоизточници и изготвените технически проекти за довеждащия водопровод, вътрешната водопроводна мрежа и асфалтирането на улиците. Министър Цеков прояви воля за решаване на проблема. Няма да спра да настоявам за разрешаването на казуса“, категоричен е кметът Павел Михайлов.