Общинският съвет гласува за временно изпълняващ за длъжността на кмет на район „Северен” досегашният зам.-кмет Илиян Козарев. Той бе единственият от заместниците на Стоян Алексиев, който той не успя да уволни, след като стана ясно, че не е кандидатът на ГЕРБ за нов мандат.

Първоначалното предложение на Стоян Алексиев бе на поста да застане Петър Абаджиев, който бе експерт в администрацията и беше повишен на зам.-кмет преди по-малко от две седмици.

По време на сесията Йордан Илиев предложи начело на района на застане Илиян Козарев, като предложението събра 28 гласа „за”.

Припомняме, че Стоян Алексиев уволни двама от зам.-кметовете си в лицето Красимир Асенов и Калоян Георгиев, ден след като напусна ГЕРБ. Той обаче не успя да стори същото с Илиян Козарев, защото последният бе в болничен. По другите райони нямаше изненада, като бяха утвърдени четири временно изпълняващи районни кмета.

За „Централен”, където Георги Стаменов се явява за нов мандат, начело ще застане Гергана Златкова.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров е кандидат за градоначалник, като там начело ще застане зам.-кметът Веселина Стоянова – Анастасова.

За районите „Източен” и „Западен” кметовете Иван Стоянов и Димитър Колев са в листата за Общинския  съвет. Там постовете им до избора на нов и кметове ще са съответно Василка Чопкова и Георги Георгиев.