Жителите на хижа Здравец вече се готвят за летния сезон, без смрад и конски фекалии по улиците и тревните площи. След материал на TrafficNews, в който ви разказахме как дни наред хората бяха подложени на терор от миризми, мръсотия и безпризорни коне, местността вече е чиста и приветлива, готова да посрещне туристите.

Припомняме, че 6-7 коня се разхождаха свободно на хижа Здравец и създаваха  опасност за пътуващите. Освен това собствениците не чистеха след животните и улиците бяха покрити с фекалии. Смрад се е носела около заведенията, а конете са препускали по главните пътища.

Хора се оплакаха, че при забележка към стопаните на животните, са получавали заплахи и ругатни.

Фекалии, мухи и смрад в хижа Здравец! Коне се разхождат безпризорно, роми се заканват при забележкаЖивотните блокират пътната артерия и изскачат изневиделица на платното

След материала на TrafficNews инспектори от Община Куклен и полиция са посетили хижа Здравец. Стопаните на животните са се сдобили с предписания, разказаха наши читатели. Няколко дни по-късно конете и дървосекачите са напуснали района.

„От няколко дни се радваме на тишина и свеж въздух. Обитателите на старата фурна вече ги няма, както и конете. Готови сме да посрещнем спокойно туристите”, разказаха местните жители.