Преди 13 години шумен скандал разтръси Министерството на външните работи. Едно от аташетата в посолството ни в Тайланд подава жалба срещу новия посланик Камен Величков като го обвинява в сексуален тормоз. Това е 41-годишната  тогава Красимира Трифонова, която към онзи момент е трето аташе в мисията ни. До пристигането на Величков, се изживява като посланик и стига дори до там да си отпечата визитки, на които под името й стои длъжността "посланик". Комисията за защита от дискриминацията оневинява Величков, но междувременно той е отзован, а блестящата му дипломатическа кариера, градена с години е съсипана. 

Тогава от Външно не оповестяват името на "жертвата", но това е Красимира Трифонова. Кариерата й продължава в посолството на България в Турция и след това в министерството, за да приключи в ареста с обвинение в убийство. 54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дългогодишен служител на Външно министерство.

Престъплението е извършено в съучастие с дъщеря й Габриела Славова, която е обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила. Тя също е публична личност- през 2021 г., е кандидат за депутат от "Продължаваме промяната". Габриела Петрова Славова е на 12-о място в бургаската листа на партията.

Името й още стои в сайта на бургаската община като завеждащ отдел "Превенции и младежка политика". Когато постъпва в общината през 2020 г. като младши експерт, тя подава декларация за имущество и интереси в КПКОНПИ. Там пише, че е член на управителните съвети на две организации с нестопанска цел - Сдружение "Възраждане за България" и Фондация "Антикорупционен институт". Имала е и фирма "Интербиоресурси" ЕООД, вече закрита. 

Габриела Славова има 6-годишно дете от Пеев, с когото е сключила брак малко преди да роди второто си дете. То обаче е от бившия депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков, с когото тя е имала връзка. 

Двете жени са арестувани, след като в подножието на Витоша е открит автомобил с труп на мъж в него. По колата имало следи от опит за палеж, с който убийците са се опитали да заличат следите от престъплението. Столичните криминалисти бързо стигат до извършителите и Красимира Трифонова и дъщеря й са арестувани. Делото, на което бяха гледани мерките им за неотклонение беше заскретено, след като адвокатите на двете поискаха заседанието да бъде при закрити врата, тъй като майката е обществено известна личност, както и да не бъдат изнасяни факти и обстоятелства около личния живот на двете обвиняеми. 

Хора, работили с Трифонова я определят като "пълен психопат". Хората , които работят там, се се страхуват да остават в една стая с нея, тъй като са наясно че могат да бъдат обвинени от нея без факти. Преди да подаде жалба срещу посланик Величков, тя се опитала да го дискредитира по различни начини. Криела официалните покани, които пристигали за различни събития и ходела тя самата на тях. Лепяла по вратите на кабинетите бележки със заклинания, заравяла магии в двора на посолството. Въпреки липсата на сдвидетели и факти, тя успява да съсипе кариерата на Величков. Според запознати, по онова време Трифонова парадира с контактите си с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Баща й също е доста влиятелен в дипломатическите среди и това й помага да излезе победител в интригата.

През 2011 г. КЗД  отхвърля обвиненията в тормоз и дискриминация, отправени срещу посланик Камен Величков, временно управляващия Владислав Спасов и министъра на външните работи Николай Младенов от бившия консул в Тайланд Красимира Трифонова. "След прецизно и изчерпателно обсъждане на събраните в хода на производството писмени доказателства, свидетелски показания и обяснения на страните" разширеният петчленен състав на КЗД е стигнал до извода, че всички твърдения на жалбоподателката Трифонова срещу К. Величков са "неоснователни и недоказани". 

Според участници в проверката, пратена от Младенов, през цялото време консулката е оказвала натиск, ругаела хората от Външно, че не си вършат качествено работата. Така и не се разбира какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, но с обяснението липса на средства той решава да закрие мисията в Тайланд.

Сега българите, които живеят там, трябва да пътуват до Ханой, за да ползват услугите на мисията. 

Бивш депутат от ПП: Аз съм баща на бебето на обвинената за убийството в "Драгалевци"Велико Минков е наел адвокат и се опитва да припознае детето си

Жестокото убийство в София станало заради спор за родителски праваМъжът първо е удушен, а палежът е извършен, за да бъдат заличени следи от убийството