ВиК работи по отстраняване на аварията, която продължава вече няколко седмица на улица в Кючука, съобщиха от водното дружество. Припомняме, че читател на TrafficNews сигнализира, че литри питейна вода се изливат по ул. „Софлу” №24 в Кючука. Според думите на мъжа от ВиК повече от две седмици са неглижирали проблема.

Мъжът разказа, че ежедневно подава сигнали до ВиК, за да бъде изпратен екип,  който да погледне и отстрани аварията, но това така и не се е случило. Първият сигнал е бил изпратен на 26 юли, като от тогава звъни всеки ден.

Ден след публикацията ни по темата, екипи на ВиК вече са на място и работят.

„В продължение на две седмици подавам сигнали до водното дружество, от които се надявам просто да дойдат и да си свършат работата, но без успех. Никой от там не си е направил труда да дойде и да види за какво става въпрос, това е недопустимо”, твърди пловдивчанинът.

Той разказа още, че улицата е наводнена, като водата се стича и в мазетата на хората, които подгизват. Заради аварията няколко домакинства пък нямат вода.

„Това е питейна вода, която се излива с литри и я плащаме ние гражданите. Толкова ли е трудно някой да отдели време и да дойде, за да бъде отстранен проблема”, коментират още нашите читатели.

ВиК аварии има и на ул. "Петър Стоев" №34, както и в село Брестник на ул. "Иван Вазов" №14.

Къде е ВиК? Втора седмица авария наводнява улица и мазета, намиращи се в жилищни сгради в КючукаНяколко домакинства са останали и без вода, твърят читателите ни