Интересно запитване относно отпуските ползвани от кмета Здравко Димитров през мандата му, отправи независимият общински съветник Слави Георгиев. Според него , по проверка в медиите, Димитров е отсъствал близо 18 месеца за последните три години и половина.

“Уважаеми г-н Димитров, по време на Вашия мандат се извършват множество по брой ремонти на територията на Община Пловдив, извършвани по поръчка на общината и държавни дружества. В същото време, служителите са над 700, а в общинските предприятия над 2000, като управляваните от общината са 14. Дейностите на общината са стотици. Всичко това изисква прецизна координация, за да бъдат защитени интересите на пловдивчани”, отбеляза Георгиев.

Той изтъкна, че се изисква максимално присъствие на кмета на работното му място, тъй като той е единственият избран от администрацията, а всички останали над 2700 служители и работници се назначават и освобождават от него.

“Отсъствието от работното му място, води до забавяне на проектите, слаби резултати на администрацията и общинските предприятия. Един истински ръководител би разбрал за каква мащабна дейност иде реч. По данни от медиите изчислих, че Вие сте използвал над 18 месеца само за болничен. Вашето отсъствие от работа е прекият източник на всички забавени ремонти, неработещи предприятия и блокирани бъдещи дейности в Пловдив”, каза общинският съветник по време на заседанието на ОбС .

Ето и въпросите, които Георгиев зададе и подчерта, че чака отговор на следващата общинска сесия:

  1. Колко дни болничен е използвал Здравко Димитров?
  2. Колко дни отпуска, платена и неплатена, е използвал кмета?
  3. Колко дни кметът Димитров е бил в командировка от началото на мандата му до днес?