Все още пожарникари обливат с вода пламналите боклуци, трупани от 20 години в апартамента на ужасите в Кючука. И към този момент няма следа от собственичката на жилището – Николина, както и от дъщеря й. Хората се притесняват дали не са в горящия апартамент.

От пожарната в Пловдив заявиха пред TrafficNews, че пострадали няма, както и обгазени.

Въпреки това, огнеборци вадят вехториите по стълбите и общите части, за да влязат във вътрешността на апартамента и да направят оглед. Поради стените от боклуци се е наложило да бъдат счупени прозорците на апартамента и със стълби служители на пожарната да влязат вътре. Прекъснато е електроснабдяването в общите части на входа и това допълнително затруднява работата на огнеборците. 

Припомняме, че апартаментът на ужасите на улица „Димитър Талев” пламна. За това сигнализираха жители на жилищната сграда, които са евакуирани. Пред TrafficNews те разказаха, че жилището на първият етаж, което е изпълнено изцяло с боклуци и вехтории, е пламнало преди час.

Апартаментът на ужасите в Кючука гори, цял блок е евакуиранНа място са две пожарни и линейка

Междувременни хората от блока негодуват, тъй като пожарът бе един от най-големите им страхове.

„От това се притеснявахме. Затова дежуряхме с часове всеки ден, за да дебнем от пожар. Има поражения в целия блок, във всеки апартамент. От години водим битки с Николина, но никой не е на наша страна. Загубихме делото в Районен съд и сега се молим Окръжен съд да отсъди в наша полза. Имаме нужда макар и от няколко години да вдишаме чист въздух”, казаха пред наш репортер хората.

Други пък се възмущават, че нито една институция не е взела мерки спрямо Стоянови, въпреки хилядите сигнали.

„Явно трябваше да изгорим живи всички, за да ни обърнат внимание. Никой не се интересува от нас – 50 души, а само от две жени, които ни тровят с мръсотия, смрад и паразити”, заяви съседка на Стоянова.

На място е екип на полицията, както и линейка. Заради инцидента едното платно на улица „Димитър Талев” е блокирано, образувано е задръстване.

Терорът продължава! Апартаментът на ужасите в Кючука се превръща в бомба със закъснителПловдивчани са завели още едно дело срещу майка и дъщеря Стоянови

Плъхове полазиха апартаментите в блока на ужасите в Кючука! Сградата ще изгори, ако тръгне огънПоследните дни е страшно! Освен с агресия сме атакувани и със смрад на мърша, разказват живущите