Апартаментът на ужасите на улица „Димитър Талев” – гори. За това сигнализираха жители на жилищната сграда, които са евакуирани. Пред TrafficNews те разказаха, че жилището на първият етаж, което е изпълнено изцяло с боклуци и вехтории, е пламнало преди час.

Както TrafficNews  разказа в редица материали, Николина Стоянова внася в жилището си, намиращо се на първия етаж на жилищен блок на  на улица „Димитър Талев” 51, пълни торби с боклуци. Камарите са до тавана във всяко едно от 4-те помещения на апартамента. От него се стеле неописуема миризма, пълзят хлебарки, мишки и всякакви гадини. На този тормоз са принудени години наред да живеят 21 семейства.

Боклукът се събира в 100 квадрата апартамент от 20 години, трови живота на повече от 50 души. От близо 3 години етажната собственост води съдебна битка с Николина Стоянова.

Тормозът в блока на ужасите в Кючука продължава! Пловдивчани загубиха битката за правата сиОще години наред мизерия, страх и атаки на плъхове и насекоми очакват 50 души

Живеещите на улица „Димитър Талев” многократно са сигнализирали до Пожарната, че апартаментът е опасен. Хората всяка вечер са на пост от страх, че ако пламне жилището, ще изгорят всички домове. Оказва се, че най-големите страхове на хората се сбъднаха днес, преди час.

„Не само апартамента е горял, но и общите части са засегнати. Обгорели са кабелите за интернет. Миризмата е непоносима. Не знаем от къде е тръгнал пожара”, каза жител на входа.

На място са две пожарни и линейка. Към момента огъня е локализиран и пламъците са потушени.

Никой все още не знае къде е Николина Стоянова, както и дъщеря й Кремена.

Жителите са помагали на огнеборците. Щетите са за стотици хиляди левове.

„Няма никой в апартамента на Николина. Таман си направихме ремонт и сега пак. Тревожим се да се приберем в домовете си, защото огънят може да пламне отново. Наложи се пожарникарите да извадят част от натрупаните боклуци, за да влязат в жилището и да гасят. Във всички апартаменти има поражения, горяло е чак до 8 етаж”, каза пред наш репортер домоуправителят Димитър Камбуров.

Наш репортер видя, че и към този момент пожарникари обливат с вода трупаните с години боклуци и вадят част от тях на стълбището.

От пожара се е спукала главната водоносна тръба и десетки кубици се изливат пред блока.

Очаквайте подробности!