С детски празник, песни и много емоции започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на ОДЗ „Ралица“ в село Белащица. Началото на строителството постави кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

„Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1983 година. Ремонтът, който започва, обхваща въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност. Ще бъде положена хидроизолация на покрива, а фасадата на сградата ще бъде санирана с 10-сантиметрова топлоизолация“, обясни кметът Михайлов.

За да бъдат защитени децата и екипът на детското заведение ще бъде монтирана и нова мълниезащита. По предложение на ръководството, сградата ще бъде изпълнена цветово в слънчево жълто и оранжево.

Истински развълнувана директорката на ОДЗ „Ралица“ Лидия Горинова  не скри, че 40 години след създаване на градината, това е най-дълго чаканата промяна.

От началото на мандата голяма част от базите на образователните институции в населените места в община „Родопи“ са ремонтирани и обновени.

„Усилията ни в тази посока ще продължат, защото децата на нашата община го заслужават“, обяви още кметът Михайлов.