Не се меся в работата на правоохранителните ограни. Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът  Това е по-закон. Не мога да кажа дали ще има още арести за в бъдеще. Това каза президентът Румен Радев за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Президентът коментира и ситуацията в Украйна. Радев заяви, че трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците.

Той каза, че нашата основна задача е да не допуснем гражданите, стратегическите ни обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана.

Радев е категоричен, че решение за ПВО трябва да се вземе от парламента.

 "Всеки, който вземе това решение трябва да излезе пред хората и да обясни риска и цената на това", каза той. Очаква след срещата с Лойд Остин, МС да даде ясна информация. Президентът повтори, че предоставянето на ПВО е въвличане на България във взимане страна в тази война.