Строително- ремонтни дейности в комбинация с винил със снимка на нова кооперация предизвикаха бурна реакция сред жителите на район "Тракия". От няколко дни фасадата на сградата, в която се помещаваше пицерия "Верди", се разрушава. Обектът , който се намира на оживено кръстовище на бул. "Освобождение" е ограден с матални пана, а на една от стойките е поставена визуализация на модерна 9-етажна кооперация. 

Тъй като на обекта липсва информационна табела, голяма част от живеещите в района смятат, че там започва строителство на жилищна сграда. "Това е на метри от блока ни. В квартала вече няма въздух за дишане. Изобщо не коментираме паркирането. Тракия от най- добрия квартал за живеене , се превръща в някакво пренаселено място" пише до TrafficNews пловдивчанка. 

Репортерска проверка в Община Пловдив и район "Централен" установи, че опасенията на хората са неоснователни, тъй като там няма да се строи жилищна сграда. "В момента там се прави ремонт на сградата, тъй като там ще има нов търговски обект. Той ще е в параметрите на страта сграда" уточни зам. кметът на район "Тракия" Вселина Стоянова. 

Засега в кметството няма внесени документи за предмета на дейност, но според хора от съседни обекти там ще има аптека и друг търговски обект. 

Реакциите на хората от квартала обаче са показателни. Те се отнасят /не бе основание/ с подозрение към всеки новостроящ се обект в града, заради грандоманските проекти, реализирани в Пловдив през последните 5 години.