Кръговото движение на Водната палата ще бъде отворено във всички посоки в понеделник. Това заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев днес, като уточни, че грижа за това има колегата му Тодор Чонов. 

"Г-н Чонов пое ангажимент в понеделник да бъде възстановено движение. В самия обект няма кой знае какво СМР /б.а. строително-монтажни дейности/, асфалтовите настилки са здрави. Ще ограничим движението на пешеходци там, където е работено, ще се махнат огражденията и ще бъде въведена нова организация на движението и ще си има всички възможни завои", заяви Райчев. 

Райчев припомни, че до няколко седмици ще има обществено обсъждане, този път на самия проект за пробива на Водната палата. 

"Може би около две седмици време ще ни трябва да се подготвим. То ще бъде организирано в най-кратки срокове, може би преди 45-тия ден, както е решението на Общинския съвет", посочи Чонов. 

По думите на зам.-кметът след общественото обсъждане, ще бъде уважено общественото мнение - ще се реализира ли проекта на кръговото, или не. 

"След общественото обсъждане: Глас народен – глас Божи. Ако кажат хората проектът да бъде нацяло спрян, ще го спрем. След общественото обсъждане, проектът ще влезе в общинския съвет и ще се гласува. Както Общинският съвет е решил този проект да започне, така и може да гласува да бъде спрян", посочи още Райчев. 

Припомняме, че вчера стана ясно, че ако бъде спрян проекта за Водната палата, може парите да бъдат пренасочени по други инфраструктурни обекти в града. Вижте повече тук:

ФУГ: Парите за пробива на Водната палата могат да се пренасочат, но Общината трябва да реши бързоОт Фонда опровергаха зам.-кмета Величко Родопски за заема на обекта