Родители на загинали деца при пътни инциденти протестират днес пред сградата на съда в Пазарджик, малко преди да бъде проведено делото срещу бившия полицай, който прегази 7-годишно момиче на 19 юли 2021 г. в Братаница.

Иван Спасов, един от организаторите на поредицата от национални протести коментира, че ще се настоява за справедлива присъда срещу виновника, убил детето.

Днес следобед в Окръжен съд – Пазарджик е насрочено разпоредително заседание по наказателното дело срещу бившия униформен Владимир Панайотов. Апелативен съд – Пловдив отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане, но от друг състав. Първоначално Панайотов трябваше да бъде лишен от свобода за срок от 4 години и 8 месеца, както и отнемане на правото за шофиране в срок от 6 години. По-късно то бе изменено на 3 години условно с 4-годишен изпитателен срок и 4 години без право за управление на превозно средство.

Според Апелативния съд в Пловдив обвинителният акт не отговаря на изискванията на НПК и в хода на наказателното производство са допуснати отстраними съществени нарушения.