Десетки граждани се събраха на протест срещу решението на Окръжен съд-Пловдив да остави под домашен арест Данчо Денчев, който причини фаталната катастрофата в село Анево. Родители, близки и съседи на почерненото семейство, което загуби 2-годишното си дете след трагичния инцидент, са тази сутрин пред Съдебната палата в Пловдив, за да поискат справедливост.

Искаме мярката да бъде променена и той да бъде задържан, защото е причинил смърт на пътя. Искаме справедливост. Казват, че е шофирал с 30-40км, но според нас това не е вярно, тъй като нашето дете е изхвърчало на 10-12 метра. Трябва да има справедливост и да се стегнат малко шофьорите. Трябва да има законодателни промени, да има повече пешеходни пътеки“, коментира майката на детето Ивелина Станева. Според нея пътят е достатъчно широк, за да има видимост, а спирачен път не е установен.

Родители заявиха, че желаят Денчев да получи максимална присъда. Те изразиха опасения, че ако мъжът не бъде задържан под стража има опасност да се укрия, тъй като живее в Чехия.

Искам той да бъде в затвора, искаме справедлив протест“, заяви и лелята на Цвети.

Към момента остава тежко и състоянието на блъсната 53-годишна жена, която е баба е детето и е пресичала заедно с него.

Близо 70 души се събраха на мирния протест в подкрепа на искането на семейството за по-строга мярка към шофьора Денчев. 

Припомняме, че на 15 април беше взета мярка за неотклонение „подписка“ спрямо Данчо Денчев. Той беше привлечен като обвиняем за това, че на 13 април в Анево, при управление на автомобила си, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 2-годишно момиче и телесни повреди на 53-годишната баба на детето.

Трагедията в Анево: Бабата с дете на ръце и куче е пресичала, когато колата връхлитаШофьорът твърди, че е нямал никаква видимост

Катастрофата е настъпила при пресичане на улицата от жената, която държала детето в ръцете си. То е починало на местопроизшествието, а пострадалата пешеходка е била откарана в болницата с тежки наранявания.

Тестът за наркотици на Данчо Денчев след инцидента реагира положително на марихуана.

Преди три дни Окръжна прокуратура – Пловдив внесе протест в Апелативен съд–Пловдив срещу определението на съда за вземане на мярката за неотклонение „подписка“ спрямо 72-годишния водач. По-късно днес тя ще бъде разгледана в пловдивския Апелативен съд.

Прокуратурата протестира срещу освобождението на шофьора, предизвикал трагедията в АневоСпрямо него беше взета мярка за неотклонение "подписка"

72-годишният шофьор, причинил трагедията в Анево, с положителен тест за марихуанаДанчо Денчев изрази съжаление за случилото се, иска да се прибере в дома си