За пореден път проблем с автобусните линии от Пловдив до Храбрино и Марково възпрепятстват нормалното придвижване на гражданите. По маршрутите има огромни закъснения, които на практика се изразяват в абсолютно не спазване на разписанията,  сигнализираха потърпевши в социалните мрежи.

От няколко дни те изразяват негодуванието си към превозвача „Хеброс бус”. Фирмата създава ообено неудобство за учениците и работещите хора, които подреждат ежедневието си спрямо разписанието на автобусите и разчитат на тяхната точност, а превозните средства просто не пристигат.

В сутрешните часове на деня те закъсняват с повече от 50 минути. „За добър старт на деня автобусът за 06:20 от Храбрино тепърва в 06:25 мина през Първенец и отиде за Храбрино. До кога ще продължава това? Вече почва да става недопустимо.”, сподели потърпевша.

„И автобусът за 07:00ч е неточен. От Храбрино в 07:05ч. тепърва минава през Първенец за Храбрино. Това се случва почти всяка сутрин”, допълни друга пътничка. 

„За ПОРЕДЕН път децата закъсняха за училище, защото автобусът, който по разписание тръгва от Храбрино в 12.20 ч. днес е минал през Първенец в 13.05ч.!”, възмущава се жителка на Първенец.

Хпрата се оплакват, че вечерно време нито в 19, нито в 20 часа има действащ междуградски транспорт към Първенец и Храбрино.

Припомняме, че в края на юли месец започна спешна проверка на изпълнението на автобусните линии от Пловдив до Храбрино и Марково. За това настоя областният управител Илия Зюмбилев до кмета Здравко Димитров. Това се случи поради същите причини – неспазване на разписания, пропускане на спирки и обединяване на двете линии Храбрино – Пловдив и Марково – Пловдив.

Последният абсурден случай с „Хеброс бус” е стоварването на пътниците от Марково на Околовръстното.

Свързахме се с Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта”, откъдето казаха, че след проверката на изпълнението на автобусните линии по тези маршрути е имало подобрение, но ситуацията отново е на същото положение.

Заради поредицата нарушения Община Пловдив обмисляла дали да прекрати изцяло договора с „Хеброс бус” за обслужването на 9 междуградски линии или да вземе три линии от него, две от които са за въпросните маршрути.

Община „Родопи” също внесла искане за получаване на двата маршрута Пловдив – Първенец – Храбрино и Пловдив – Марково, но от Областна дирекция по транспорта отказали – причината остава неясна.