Преди месец и половина една наистина добра новина обиколи пловдивските и националните медии. Развълнуван от репортаж на БНТ за тежката съдба и неясното бъдеще на бездомника Любомир Данчев, който излежа 4 -годишна присъда за причиняването на пожара в Тютюневите складове в Пловдив, бизнесмен от село Кошарица му протегна ръка. 

"Очаква го един нормален живот, който може би не е водил отдавна. Подслонявал съм много хора и съм давал хляб на много хора, защото си има лично стопанство. Животни имам, козички. Нормални животни, които не са някакви такива страшни, които могат да му навредят", каза Марин Павлов, който му предостави дом и работа. 

Бившият кмет населото го посрещна лично на автогарата Слънчев бряг и го отведе в дома си. 

"Имам надежда нещата да се оправят понеже аз нямам нищо в Пловдив и трябва там вече да оправя работите", каза Любомир Данчев.

И така, след 23 години на улицата и 4 години в затвора, Любомир имаше подслон над главата и каза, че е щастлив. 

"Хубаво е, харесва ми. Аз не съм капризен. Мен ми трябва подслон", казва Любомир и сподели колко е много е благодарен.

Хубавата приказка е продължила едва няколко дни, защото очевидно Любомир е объркал предоставената му възможност с курорт. Вероятно заради близостта на морето или защото няма никакви трудови навици. Той не желаел да работи, пушел цигари непрекъснато и след няколко дни благодетелят му го изпратил по обратния път до автогарата.

"Човекът ми се обади и ми съобщи, че за съжаление няма как да остави Любо да живее там, тъй като той не желаел да работи. В крайна сметка бизнесменът го взе с условие той да помага в стопанството. Това обаче не се е случило за съжаление" потвърди и адв. Стефан Левашки, който бе защитник на клошаря. 

Сега Любомир Данчев отново живее в района на ул. "Иван Вазов" и преживява , разчитайки на подаяния на близки и познати. 

Забравете този случай! Присъдата на клошаря Любо за пожара в Тютюневия град влезе в силаБездомникът е осъден на 4 години затвор