В началото на отпускарския сезон, повечето от нас предпочитат дестинации край морето или в прохладните планини. Има и такива, разбира се, които предпочитат да се наслаждават на градската среда или различните столици по картата.

Тъй като ваканцията по същество е въпрос не само на релакс, но и на опознаване на непознати места, предлагаме ви няколко наистина практични идеи, благодарение на които ще можете да прекарате безгрижна почивка със семейството си.

Планувайте почивката и бюджета си предварително

В никакъв случай не оставяйте за последно важни организационни въпроси като настаняването и планирането на пътуванията. Предварително си изберете дестинация, в зависимост от наличния бюджет, и вижте дали ще откриете това, което търсите.

Ако не сте доволни от офертите, които се предлагат, имате достатъчно време да промените дестинацията и да се организирате различно. Тъй като вероятно взимате и деца със себе си, не им разкривайте дестинацията до самия момент, в който сте абсолютно сигурни за нея. Ако предварително им зададете очаквания, след това ще бъде много трудно да внесете промяна.

Малък, но достатъчен багаж

Преди да поемете на път, опаковането на багажа е това, което отнема най-много време. Особено ако потегля цялото семейство. Тогава ще трябва да се погрижите за багажа на всеки един, без да пропускате абсолютно незаменимите неща.

Първият важен съвет е да не товарите твърде голям багаж. Не вземайте прекалено много неща със себе си, тъй като вероятно няма да използвате всичко и ще изразходите твърде много енергия за опаковане и носене. Обемистите и тежки куфари не са за предпочитане, все пак говорим за почивка!

Колкото до дрехите, изберете нови тишърти, шапки, раница, къси панталонки и удобни обувки за всеки един от семейството. В колекцията на Fashion Days ще откриете всичко, от което се нуждаете - за жени, деца и мъже, за да може всеки да получи своите нови аутфити. Не забравяйте и продуктите за слънцезащита, от които ще се нуждаете без значение от крайната дестинация. Запасете се и с продукти за лична грижа, но само ако се нуждаете от нещо специфично. Най-вероятно при настаняване ще получите душ гел, шампоан и сапун, но за първите две може да се наложи да се погрижите и сами.

Изберете си удобни обувки

Комфортът е от съществено значение, когато посещавате множество курорти, градове, плажове или планини. Заради това е добре да обърнете внимание на нуждите на всеки един член на семейството. Маратонките за бягане могат да бъдат много удобни за продължително изкачване или разходки, като те могат да се комбинират и с готини тоалети. Ако ви е нужно нещо с повече класа за излизане в града, минималистичните кецове са една отлична опция.

В офертите на Fashion Days, например, можете да откриете всеки модел спортна обувка за мъже. Достатъчно възможности ще откриете и при дамските артикули, както и детските. Обикновено маратонките за бягане имат въздушна възглавница, която абсорбира ударите и по този начин улеснява ходенето. Така краката ви вече няма да се чувстват уморени, като ще избегнете евентуални наранявания или мехури, които чифт обикновени обувки биха ви причинили.

Ако планирате ваканцията си предварително, всички ще потеглите спокойно и ще избегнете каквито и да е неудобства.