Положението в зала Колодрума е "мър мяу". Спортното съоръжение е подвластно на котешкия свят с първото събитие на Федерация по кинология-България под тепетата. Писаните населиха пространството на залата, а стотици пловдивчани го посетиха в първия ден на събитието. Днес то продължава от 10 до 17 часа и е с вход свободен.

Любители и познавачи ще имат възможност да видят на живо страхотни представители на различни породи котки, които са участвали в не едно и две състезания. Рагдол, Мейн Куун, Норвежка горска, Бенгалска, Фараон, Савана, Руска сибирска, Норвежка късокосместа - това са част от породистите животни в изложбата. Близо 150 мъркащи домашни любимци от България, Румъния, Гърция, Молдова, Украйна и други държави са част от изложбата под тепетата.

И докато посетителите обикалят клетките с красивите животни, в дъното на залата върви конкурсът за най-добър представител на различните породи. Съдии от Чехия, Литва, Беларус и Румъния оценяват котетата.

Голяма атракция е придвижването на по-големите породи - карат ги със специални колички, които досущ приличат на бебешки.

Изложбата си струва да бъде видяна, а пловдивчани имат шанса да сторят това и днес.