Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се проведе през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област.

Органите на реда извършили множество проверки на територията не само на общинските центрове, но и в малките, отдалечени населени места.

В хода на полицейските действия са образувани 9 досъдебни производства по общия ред, 12 бързи полицейски производства и 12 преписки. Извършени са проверки на 1233 човека, 903 превозни средства.

За срок от 24 часа  арестите на полицейските управления са задържани общо 15 лица. Инспектирани са 19 пункта са изкупуване на метални отпадъци, 17 заложни къщи, 79 търговски обекти, увеселителни и питейни заведения. За установени нарушения са съставени 58 акта.

Най-голям дял от разкритите престъпления са свързани с кражбите. В резултат на действията на полицейските служители са установени извършителите на 2 домови и 1 джебчийска кражба, 4 взломни кражби на парични суми от вендинг машини, 4 кражби на велосипеди и 2 на мобилни телефони.

При продължаващо разследване екипи са неутрализирали дилър на наркотици за района на Септември. Два са случаите на засечени лица, притежаващи дрога в Пазарджик. Засечени са общо петима водачи седнали зад волана под въздействие на алкохол, наркотични вещества, управлявали без регистрационни табели или с отнета шофьорска книжка.

Три са случаите на съхранение в частни имоти на незаконно добита дървесина. Полицаи от Районно управление-Септември са установили автора на запалване, при което бяха нанесени щети на покривната конструкция на горски пункт във Варвара. Деянието е извършено по непредпазливост от 71-годишен жител на Ветрен дол, който на 23 август в разрез с противопожарните правила запалил сухи треви в близост.