Пловдивските възпитаници Стойко и Самуил Манавски се върнаха с големи отличия от Балканиадата по конен спорт в Атина. Близнаците бяха посрещнати с огромен плакат с надпис „Добре дошли, Балкански шампиони!” на конната база, в която тренират. Състезанието се проведе в продължение на три дни от 7 до 10 септември. 

13-годишният Стойко Манавски с коня Чародей грабна златен медал в в категорията за деца. Стойко премина за изключително добро време, а неговият брат Самуил и кобилата Палада се класираха с втори резултат за деня само на няколко стотни разлика.

Само преди две седмици Стойко и Чародей станаха държавни шампиони за деца до 14 години.

Благодарение на успеха на близнаците, това е първият път, в който българският химн звучи на балканиадата в Атина.

Близнаците Манавски поставиха началото и на нещо, което до този момент не се е случвало никога в историята на балканския конен спорт, а именно близнаци да се явят заедно на балканиадата и то да са съперници.

Официално братята се състезават от две години, като зад успехите им стоят техните треньори Милко Кочев и Филип Велев.

Преди седмици TrafficNews разказа историята на близнаците, които са запалени по конния спорт от шест годишни. Тогава екипът ни пожела успех на близнаците, пожелавайки им да донесат престижни титли по нашите ширини, както се и случи.

Повече за страстта на близнаците Манавски и тяхната история прочетете тук:

Братя близнаци, възпитаници на пловдивска школа по езда, мечтаят за балканската титла13-годишните Стойко и Самуил Манавски тренират конна езда от шест годишни