Братя близнаци, отдадени на конната езда, се нареждат в челните места на държавни и национални състезания по езда. Момчетата са възпитаници на конна база край Пловдив и печелят редици купи и медали у нас и зад граница вече втори състезателен сезон.

13-годишните Стойко и Самуил Манавски живеят в Карлово, където израстват в семейство на фермери, като още от малки изявяват желание да полагат грижи за животните, които отглеждат.

Когато са на шест години близнаците Стойко и Самуил се качват на конете. Тогава се поражда и страстта им към конната езда. В момента са на 13 години и зад гърба си вече имат редица спечелени титли от състезания.

Самуил Манавски с Палада

Ежедневно близнаците пътуват до конна база „Фригопан” край Пловдив, в която тренират, а успехите от положените усилия и добрите резултати не закъсняват. Стойко се състезава с Чародей, а Самуил се състезава с Палада, като младите надежди полагат грижи за кончетата ежедневно.

Стойко Манавски с Чародей

Грамотите, купите и медалите вече са десетки, а голяма помощ им оказват техните треньори Милко Кочев и Филип Велев.

Близнаците Манавски разказаха пред TrafficNews, че този спорт ги е научил най-вече на дисциплина, отдаденост и на умението да се синхронизираш с величествените създания, които младите надежди успяват да владеят перфектно.

И двамата мечтаят да станат балкански шампиони, като само преди дни Стойко Манавски с Чародей от ККС Буцефал Ендюранс взе първо място на Държавният шампионат по прескачане на препятствия за юноши.

„Успехите ни се дължат на много упоритост и труд. Стараем се да надграждаме постиженията си, като тренираме ежедневно, а в момента се подготвяме за Балканско първенство, което ще се проведе в Гърция през септември. Мечтаем и ще се постараем да представим страната ни по най-добрия начин”, разказват близнаците.

Те споделят още, че в момента тренират усилено и се подготвят за балканско първенство, което ще се проведе в Атина от 7 до 10 септември.

Екипът на TrafficNews пожелава успех на младите надежди Стойко и Самуил Манавски и им пожелава да донесат мечтаната титла в България!

Братята Манавски в Гърция на IPOPOS CLUB

Братята Манавски в Румъния на състезание GRAND PRIX BLACK SEE HORSES, провело се на 28 юли.