Пловдивчанин сигнализира в профила си във фейсбук, че е бил блъснат от прокурор, който е бил под влиянието на алкохол. Според Георги Чолаков органите на реда не са обработили произшествието по най-правилния начин умишлено - заради служебното положение на шофьора.

Потърпевшият водач - Тодор Чолаков, посочва, че е е имало консултации между служителя на КАТ и прокурора от Районна прокуратура,  преди да духа в дрегера. Освен това служителят на КАТ застанал между проверявания и камерата в служебната кола, което възпрепятствало проверката да бъде записана. 

"Звъннах на адвокатката, която ме посъветва да звънна на 112 и да обясня всичко, защото там се записва всичко. След няколко връзки с 112, решиха да изпратят втори патрул, но не от КАТ, а от 4 РПУ. В този момент господата от КАТ пишат протокола, а на господина му казаха да се върне в автомобила на топло ЦИРК.

Така всичко е готово с протокола и КАТ ни дават по един на двамата. В този момент идва патрулката от 4 РПУ. След като видяха това, господата от КАТ му казаха на господина да тръгва веднага. Дойдоха хората, но беше късно! Аз лично вярвам на 4 РПУ, защото са ми помагали и са ми намирали откраднати вещи. В този момент нямаше какво да направят. Така, взимам вкъщи този протокол и се чудя защо беше всичко това! Цъкам в нета Евгений Владимиров Милев и хооооп, каква изненада. Човекът е известен пловдивски прокурор, майкооо. Аз не вярвам на това 0.39 след 2 секунди духане и след няколко опита", пише Чолаков в поста си. 

В неделя TrafficNews се свърза с потърпевшия, който заяви, че в понеделник ще пусне жалба за случилото се в полицията и в прокуратурата.  Чолаков обаче не е изпълнил ангажимента си, което възпрепятства съответните институции да направят проверка. 

"Към настоящия момент в Районна прокуратура гр.Пловдив не е постъпвал сигнал от Тодор Чолаков или друго лице, касаещ пътнотранспортно произшествие с участието на прокурор ***. Подобна информация не е постъпвала и от ОДМВР гр. Пловдив. 

Районна прокуратура гр. Пловдив не разполага с информация за случая.", е отговорът , който получихме от прокуратурата. 

Като отговорна обществена медия, смятаме че гражданите трябва да търсят правата си през съответните институции. TrafficNews би дал гласност на случая в пълен обем, ако пловдивчанинът, предяви претенциите си по законовия ред. Но няма как социалните мрежи и медиите да бъдат превръщани в бухалки, без потърпевшият да носи отговорност за своите думи.