Кошчета за боклук. Така описва възмутен пловдивчанин чешмите в центъра на Пловдив, които по думите му са в позорно състояние и не им се обръща внимание от пловдивската управа и предприятията. Той сигнализира до TrafficNews, като описа ситуацията в дълъг текст, в който засяга и друг проблем за паднало дърво, което ограничава достъпа от дълго време, до голям парк в Смирненски.

„За поредна година и особено при тези безпрецедентни жеги, множество чешми продължават да не работят дори в самия център. Пред хотел „Тримонциум”, Пощата, Базиликата и още няколко места има чисто нови чешми, които са се превърнали в своеобразни кошчета за боклук и позор! Не са предвидени явно дори резервни части за когато от Общината благоволят да им обърнат въобще внимание - липсва елементарна поддръжка, а се хвърлят на нови и нови проекти за усвояване,”пише мъжът. 

Той разказа още, че чешмата в парк „Розариум” от вече почти седмица стои в състояние, в което водата се излива на паважа и не бива дори спряна. Той задава въпросите- От чий джоб се плаща за това безобразие? А после нямало пари? „Дори до самия парк достъпът все още е ограничен от паднало дърво, което лежи по цялата дължина на пътеката откъм "Братската могила". Ако е за живи и здрави дървета, пречещи на някой инвестиционен проект - резачките щяха да са го нарязали докато пада”, заяви ядосаният пловдивчанин.

Мъжът е пуснал сигнал към общината за нередностите като е прикачил  снимки и дори GPS координати, с надеждата пловдивчани да могат поне една студена вода да пият в горещините.

"Ако чешмичките работеха - животът в града ни би бил много по-приятен и с по-малко припадащи хора лятно време. Докато за климатиците по автобусите се размива отговорността с измиване на ръце, тук единственият отговорник е Община Пловдив и управлението на града, прехвърлящо си топката между два крака на едно и също тяло". Така завършва сигнала на мъжа.

TrafficNews се свърза с Община Пловдив относно казуса, като все още очакваме отговор по темата! Очаквайте подробности!