Пловдивчани отново започнаха да се запасяват с маски. Днес това е най-търсената стока по аптеките, след като стана ясно, че от утре ще бъде задължителното носенето им и на открито, показа проверка на TrafficNews.

„От сутринта продаваме основно маски. Все едно досега не сме носили”, коментират аптекари. Според тях въпреки засиленото търсене, на този етап има достатъчно заредени количества и няма да се стигне до ситуацията от началото на пандемията от COVID-19, когато по всички витрини се четеше надпис „Няма маски”.

„Днес получаваме и допълнителни количества, имаме всякакви размери, хората трябва да бъдат спокойни”, уверяват аптекарите.

Предпазните средства за еднократна употреба се продават на цени между 80 ст. и 1.30 лв. Маски с филтри, които могат да се носят до три дни, струват около 6 лева.  А тези за многократна употреба с филтър, които се перат в пералня, са около 10 лева. Между 1 и 2 лева могат да се намерят маски от плат.

Припомняме, че днес се очаква официалната заповед на министъра за здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В нея ще бъде посочено дали маските ще се задължителни на открито само там, където има струпване на хора, или навсякъде.