Забелязват се известни резерви към ваксината на АстраЗенека от пловдивчани, но не може да се каже, че има голям отлив от желаещи. Това коментира пред TrafficNews д-р Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ - Пловдив.  

За миналата седмица заявилите желание за ваксинация в онлайн платформата са близо 7000 души. Повечето от тях имат предпочитания за препарата на Пфайзер или  Модерна, но има и много, които нямат претенции.  

“Определено се забеляза отлив на заявилите предпочитания към АстраЗенека. Но постепенно доверието на гражданите се възстановява”, коментира д-р Аргиров.  

Зам.-директорът на РЗИ заяви, че ваксинационният процес с временно спрения препарат е напълно възобновен: 

“Не си позволяваме да задържаме количества. Дозите, с които разполагаме в Пловдивска област, се използват. Днес кола пътува до София, за да достави разпределените за Пловдив количества от АстраЗенека”, добави той.  

Ваксинация продължава и по хода на фазите. Все още има учители и преподаватели в университети, на които им предстои игла.  

След подновяването на ваксинацията в четвъртък над 400 души в Пловдив са получили доза на АстраЗенека:

Рестарт на масовата ваксинация в Пловдив, 162-ма получиха доза от AstraZeneca вчераПри личните лекари има доставени 8000 дози ваксини, заяви д-р Милена Панайотова