Българин сравни цените на хранителните продукти у нас, както и тези, на които се предлагат в Обединените арабски емирства.

Оказва се, че храната в големите вериги магазини в Абу Даби и Дубай е в пъти по-евтина и достъпна от тази, предлагаща се по нашите ширини. За да разкаже впечатленията си с TrafficNews се свърза българинът Мартин Геров.

Той разказа, че преди няколко дни се е завърнал от Обединените арабски емирства, където освен, че си е починал, е решил да провери цените на хранителните продукти, за да направи съпоставка с тези у нас.

Един килограм домати в супермаркетите в Дубай е 1,47 лева, а в Пловдив цената на килограма въври 4,10 лева, което е близо тройно повече.

Трийсет яйца в Абу Даби струват 8,44 лева, а в магазините под тепетата, средната цена на бройката за яйце е 0,51 стотинки, показва сайта foodprice.bg. Това означава, че трийсет яйца у нас, можем да закупим за близо 16 лева, което е двойно повече.

Геров споделя, че алкохолът също е друг от артикулите, които се предлагат на изключително ниски цени. Той е закупил две бири и една бутилка уиски само за 15 лева.

„Абу Даби е част от ОАЕ, което ще рече, че в тази държава алкохолът е някак забранен, но не точно. Всъщност забранена е продажбата му в хранителните магазини, както и консумацията му на публични места. Алкохол в Абу Даби се продава само в специални за целта магазини”, споделя още мъжът.

Голяма част от продуктите като месо, ориз, сирена, плодове и зеленчуци, също могат да се намерят на сравнително по-ниски цени за разлика от тези, за които можем да ги закупим в България, разказват българи, посетили съвсем наскоро Емирствата.