За 12-та поредна година в Пловдив бе раздадено отличието „Най-добрия човек“. На церемония на площад "Стефан Стамболов"  заместник-кметът Георги Титюков връчи грамоти на петима пловдивчани, дарили време , труд и талант на обществото.

В категория "Градско развитие"призът взе Яна Димитрова от гражданско движение "Браво, Плодив!". Тя бе номинирана заради активното си участие в многобройните акции за подобряване на градската среда. Яна е сред основателите на сдружението и не е пропуска нито една инициатива. Наравно с мъжете тя пълни дупки с асфалт, боядисва трафопостове, освежава детски площадки. "Дали човек е красив е дар, но дали е добър е избор. Вярвам , че добрите неща могат да бъдат много повече, но съм категорична, че сам човек не е заникъде. Благодаря на "Браво, Пловдив!" за всички инициативи , които подехме и вярвам , че хубавите неща за Пловдив тепърва предстоят", каза юристката. 

Младият Алекс Леви получи отличието в категория "Социални дейности". Той работи за преодоляване на различията между общностите, чрез образование и социални дейности. Той работи като доброволец за сближаването на еврейската, ромската и мюсюлманската общности. "С инициативата "Опознай синагогата" много хора научават за историята и дейността на синагога "Сион". Алекс е ментор на много ученици, които кандидатстват в конкурси на Министерсвото на културата. Включва се и в социализацията на украинските деца. "Светът се държи на три основни стълба- вярата - работата и безкористните добри дела. За да се развиваме трябва да сме заедно" , каза младият доброволец. 

Изключително емоционално бе връчването на наградата на Здравка Андреева, която е музикален педагог. Чрез своята музикална работилница тя образова, възпитава, лекува децата с класическа музика по специална система. Тя работи и за деца от онкологичните и хирургичните отделения, както и за уязвими групи подрастващи. Здравка Андреева посвети наградата си на Марияна Спасова, която е помогнала на хиляди деца да преодолеят заекването си. "Трябва да предаваме доброто! Това е смисъла!" каза Здравка Андреева. 

Николай Дойчев от доброволното формирование "Аварийно спасяване Пловдив" и формирование  112 е носителя на грамотата в раздел "Добротворчество". Той участва в редица спасителни мисии в България и чужбина. Участвал е и в издирването на малкия Сашко от Перник. "Най-ценното е да отделиш от времето си, за да помогнеш на някого" каза Йорданка Петкова, която му връчи наградата. 

Зам. кметът Георги Титюков връчи специалната награда на създателката на центъра за настаняване и социализацияна бежанци "Втори Дом" Наталия Еллис. "Пловдив е уникален град. Тази топлина, тези отворени сърца , които виждам всеки ден, усещам невероятна подкрепа от всички - хора, община, общински съвет. Надявам се и в други градове проектът да се развие" каза Наталия Еллис и благодари на пловдивчани. 

За доброто настроение на публиката тази година се погрижиха Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.