През месец май, Пловдив Плаза поде инициативата да допълни и подмени част от литературните издания в Народна библиотека „Иван Вазов“. Механизмът на провеждане бе семпъл, но под формата на обвързаност с посетителите – на лесен активен линк, имаха възможност да регистрират номер на касова бележка, от всеки един обект в търговския център и да дарени косвено за мащабната кампания "Да помогнем на Пловдив да чете повече", организирана от един от най-големите търговски центрове в града. В продължение на месец, от процент от покупките на посетителите са заделяни средства, с които са подготвени чисто нови книгите за дарението.  Заглавията са посочени от Библиотеката и са подбрани по коректните години на издаване и допълнитени критетии, с цел да покрият максимално количество области на литературата, изкуството и науката. Директорът на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев и главният библиотекар в отдел „Комплектуване“ , ” “Продължаващи издания и международен обмен“ също бяха активни участници в процеса на приемане на дарението от представители на търговския център.

Списъците от библиотеката съдържаха заглавия, които обхващат и различни направления на висшето образование като медицина, , предвидени бяха и книги за бъдещи родители, както и обхващащи задължителните четива за децата, които са в училищна възраст и отговарят на критериите за училищните летни списъци за началните класове.

В следващите кадри може да се насладите на целия процес по подготовката от близо и да проследите предаването на литературата.

С тази своя кампания, Plovdiv Plaza Mall иска да даде тласък на добрия пример и да постави началото на повече дарителски инициативи, които да имат обществена значимост и да обръщат поглед към обществените нужди.