Пламен Николов показа всичките си дипломи за висше образование на специална пресконференция в Народното събрание.  Първата, която представи бе по специалността философия от СУ „Св. Климент Охридски”.

„Справка за моя успях – бях отлични във всички дисциплини, свързани с философия”, каза Николов.  След това той извади дипломната си работа, договорът за стипендия от Австрия, а накрая и доктората си. Кандидат-премиерът обясни, че пребиваването му в Австрия е пряко свързано със завършването на доктората му.  Но не показа никаква диплома от Университета в Клагенфурт, Австрия.

Докторатът му е защитен през 2004 година пред 23-членна комисия, като той го показа, но заяви, че няма да разреши МОН да го публикуват свободно.

„Смятам да го издам и да го продавам, за да се възползвам от популярността, която той доби. За мен интелектуалната собственост е важна. Смятам да въведа система с изкуствен интелект, която да следи за всеки написан ред, за да няма плагиатство, както е в Германия и Австрия, каза Николов.

Кандидат-премиерът обаче не пожела да каже състава на министрите, които ще  предложи и бяха показани пред другите парламентарни групи.

„Със Слави Трифонов не съм се чувал днес. Кабинетът го редихме цялата парламентарна група. До края на деня ще ви го представим”, каза Николов и прекрати пресконференцията.

Факти и преувеличения в биографията на кандидат-премиера Пламен НиколовКандидатът на ИТН се промотира като доктор от австрийски университет, макар и изкарал само специализация там