Известен български музикант е арестуван при секретна операция на пловдивската Икономическа полиция, научи  TrafficNews. Диригентът Левон Манукян, който е директор на филхарманията в Разград, а бил арестуван за длъжностно престъпление и присвояване на суми в особено големи размери. При обиските е открита голяма сума пари , чийто произход се проверява. 

По информация на TrafficNews акцията е проведена в четвъртък. След полицейския арест, с прокурорска заповед Манукян е задържан за 72 часа. По непотвърдени данни се касае за усвояване на суми през фиктивни договори с музиканти. 

Въпреки, че се касае за злоупотреба с държавни средства, вече пети ден държавните институции мистериозно мълчат. Парадоксалното е, че акцията е била организирана и проведена в рамките на два дни. Не е ясно защо по престъпление, извършено в Разград е работила пловдивската Икономическа полиция, нито дали е съгласувана с ГДНП. От Окръжна прокуратура отказаха информация по случая, без да се обосноват.  TrafficNews се свърза с времено изпълняващия началник на Икономическа полиция в Пловдив Георги Буюклиев, който заяви , че "връзката е лоша". Към този момент няма и съобщение от Окръжен съд кога  ще бъде гледана мярката на арестувания. При подобни успехи обикновено полиция и прокуратура дават брифинги, но този път цали подозрително мълчание. 

Подобна бързина, в съчетание със секретност, която е подходяща повече за арест на терорист е меко казано съмнителна. Освен ако зад въпросната операция не стаят интереси, нямащи нищо общо с разкритото престъпление и акцията не е поръчкова. Пловдивската дирекция вече има печален опит в такива ситуации, когато по времето на директора Йордан Рогачев Трето районно извършваше поръчкови акции в Пловдив и цялата страна. 

Манукян е временно изпълняващ длъжността  директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград от юни 2024 г. 

Той  беше диригент на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ по време на предишното управление на Тодор Мадолев. Застана плътно зад своите колеги музиканти по време на протестните им искания за оставката на директорката Таня Карбова, която драстично намали броя на състава.  Манукян има близо три десетилетия живот на сцената с близо 5000 концерта зад гърба си. На пловдивска сцена той бе през юни, когато дирижираше концерта "The Magic of Italia" , на който италианците Джани Скрибано, Лука Минели и Киара Перале изпълниха хитове от Сан Ремо.