Абитуриенти от три гимназии в Пловдив броиха с пълен глас до 12 тази вечер. Най-чаканият празничен ден за зрелостниците от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Художествената и Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“ вече е в ход.

Тази година гвоздей в програмата бяха ретро автомобилите. Цяла група абитуриенти пристигнаха с гръм и трясък с парти ван модел на „Шевролет“ -  Chevy Van от 80-те години на миналия век. Специалният автомобил се слави  с луксозността на 5-звезден хотел.

Друг абитуриент беше заложил също на стар модел американски автомобил. Не липсваха и зрелищни ескорти на две и три гуми.

Служители на Пътна полиция пазиха зорко празника и направиха не една забележка на абитуриенти, излязли от шлюзове и странични стъкла на автомобили.

Тази година дамите показват стил с изчистени рокли, преобладаващо в зелена и синя гама. Макар и по-рядко не липсаха тоалети в червено и черно. По традиция младежите пък заложиха на костюми в сиво и синьо.

Баловете ще продължат до края на седмицата.