Колко богати са хората, които се грижат за нашата сигурност, които събират данъците или управляват митницата? Колко пари, имоти и превозни средства имат пловдивчани, които са или са били начело на министерства или държавни ведомства?  Отговорът на този въпрос дава веднъж годишно Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която публикува данъчните декларации на властимащите. В сайта на КПКОНПИ вече са публикувани декларациите на бивши и настоящи ръководители на различните държавни учреждения. 

Шефът на Агенция "Митници" Павел Тонев няма промяна в имотното състояние. Той е декларирал два апартамента в Пловдив, купени преди година с двор. Със съпругата му са оповестили общо 18 000 лева налични средства и 102 000 лева на влог.  Миналата година на влог е имал 36 700 лева. Съпругът на шефката на пловдивската митница Евелина Харизанова е наследил част от вила в село Дедево, овощна градина и 1/4 от стар мерцедес.  

Шефът на НАП Валентин Найденов не е декларирал нови имот, съпругата му е оповестила ипотечен заем на стойност 247 000 лева. Тя се е сдобила и с "Мазда" за 38 000 лева. 

Бившият министър на вътрешните работи от служебното правителство, пловдивският адвокат Иван Демерджиев е декларирал 3 апартамента в Пловдив, закупени предишни години, гараж и паркомясто. През изминалата 2022 година е наследил части от имот в Симеоновград. Ексминистърът е заявил 612 000 лева заеми и 570 000 лева вземания от цесия. 

Бившият директор на пловдивската полиция и настоящ главен секретар Петър Тодоров е декларирал три апартамента в Пловдив и къща с двор в Бойково. Притежава също части от имоти в пазарджишкото село Гелеменово.  Имотите са придобити в предходни години. Той посочил в декларацията си и влог от 48 000 лв., като в сравнение с миналата година спестяванията му са се увеличи с 20 000 лв. 

Настоящият директор на ОД МВР Васил Костадинов видно от декларацията му е гол като пушка. В декларацията му няма декларирани нито имоти, нито автомобили. 

Шефът на ДАНС - Пловдив Павел Тончев е декларирал депозит от 166 000 лева , а съпругата му има 99 000 лева спестявания.  Той има и 18 000 лева кредит.