Пловдивското ръководство на партия ГЕРБ и Бойко Борисов са взели решение да се отделят още финанси, с които да се довършат стадионите на Локомотив и Ботев в Пловдив. Парите ще се вземат от бюджета за пробива под Водната палата, нареди Борисов на Зико. 

Поемаме ангажимент да бъдат завършени въпреки трудностите. Ще бъдат необходими около 10 милиона за стадион Ботев по проект. Ще бъде трудно, но ще ги намерим. Това, което е поето в годините като ангажимент от Борисов, е запълнено. Тъй като на държавата сега не ѝ се дават пари за спорт, ние със средства от бюджета на пловдивчани ще се постараем да ги завършим“, това заяви по време на среща на партията в Пловдив кметът на града Здравко Димитров.

Стадионът в момента е на етап приключване на груб строеж. Трябва да изградим металната конструкция и довършителните дейности. За да имаме пълна покривна козирка на стадиона ни трябва още 10 милиона“, заяви изпълнителят на строежа на Ботев Илиян Филипов.  

В новото финансиране ще се довърши изцяло вертикалната планировка на стадиона на Локомотив и ще се направи сметка дали ще станат пари за официалната трибуна, заяви кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

„Надявам се на една извънредна сесия да вземете това решение. Няма хора от партията, които да са против. Строителите поеха ангажимент да се направи козирка с най-яката стомана. За съжаление сега трябва да сформираме пари от бюджета на пловдивчани. В Пловдив ще се играе финал на някоя от големите купи, така както заслужава града“, заяви Бойко Борисов.